İlk ürünümüzü aldığımız 2024 yılında Aronya' nın tanıtımı için çeşitli çalışmalar yaptık. Bunların arasında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesinde yapılan etkinliklere katılım sağlayıp, standımızı ziyaret eden katılımcılara Aronya hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, meyvelerimizden ikramda bulunduk.
Özel ve resmi kurum ziyaretlerimizin arasına, çalışma sahamızı daha da genişletmek için üniversiteleri de ekledik. İlk önce Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Bilimleri Fakültesinde düzenlenen Uluslararası Balkan Tarım Kongresi için bir davet aldık. Yerli ve yabancı bir çok katılımcının olacağı bu kongre için, geniş kapsamlı bir hazırlık yaptık ve kongre günü standımızın başında değerli katılımcılar ile buluşma fırsatı yakaladık. Burada yaptığımız çalışmalar esnasında hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki yetiştiriciler, konunun uzmanları ziraat mühendisleri ve yine bu konuda eğitim alan üniversiteli genç kardeşlerimiz ile uzunca sohbet etme fırsatımız oldu. Diğer meyve yetiştiricileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğumuz, değerli ziraat mühendisi katılımcılardan aldığımız teknik bilgiler ile, bizde kongreden fayda sağlamış olduk. Burada geçirdiğimiz süre zarfından standımızı ziyarette bulunan misafirlerimize, kendi üretimimiz olan Aronya meyvelerimizden, ev yapımı aronyalı kurabiye ve aronyalı keklerden ikramda bulunduk. Aldığımız tepkiler olumlu yönde oldu. Daha önce adını bile bilmeyen bir çok katılımcıyı Aronya meyvesi ile tanıştırdık. Aronya hakkında elimizden geldiği kadarı ile doğru bilgiler aktarmaya, faydalarını ve tüketim şeklini en doğru şekilde anlatmaya çalıştık. Burada yaptığımız çalışmalarımız esnasında da görmüş olduk ki, Aronya malesef ülkemizde halen istediğimiz düzeyde tanınmış bir meyve değil.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde dolu dolu geçirdiğimiz bir günün ardından sıra, Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin düzenlemiş olduğu 7.Uluslararası 17.Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresine katılmak üzere yola çıktık. 2 Gün sürecek kongre süreci için kongre salonundaki standımızda yerimizi aldık ve gelen konuklar için ikramlıklarımızı hazırladık. İlk gün yoğun bir ilgi ile karşılaşmanın mutluluğu ile birlikte Gönen Aronya olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Burada da Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlayan, özellikle sağlık sektörünün temsilcileri, değerli doktorlarımız ve profesörlerimiz ile birlikte olmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak bizim için farklı bir tecrübe oldu. Çalışmalarımız esnasında yine gördük ki, malesef katılımcıların %80 'i Aronya meyvesini ya hiç bilmiyor ya da kısmı olarak sadece adını duymuş. Bu durum bizi biraz zorladı. Fakat bizi ilgi ile dinleyip Aronya hakkında merak ettikleri cevapları aldıklarında bu meyveye olan bakış açıları bir nebze olsun değişti. Bu da bize yeni kapılar, yeni pazarlar açma imkanı sağladı. İkinci gün sabah kahvaltısı için, toprak yoğurt kaselerinin üzerinde Aronya sunumu yaparak katılımcıları tatmadıkları bir lezzet ile karşıladık. Aronyalı yoğurt katılımcılardan tam not aldı ve ciddi bir talep gördük. Özellikle burada yaptığımı 2 günlük çalışmanın ardından ülkenin dört bir yanından sipariş almaya başladık. Sezon sonuna denk gelmesi nedeniyle talebi istenilen düzeyde karşılayamamış olsak bile, Gönen Aronya ismini bu denli kısa bir sürede bu kadar büyük kitlelere duyurabilmenin gururunu yaşamış olduk. Bu tür faaliyetlerimiz gelecek yılda devam edecektir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.